Maandag is de nieuwe trailerhelling in Alkmaar officieel in gebruik genomen. De zogenaamde kantelhelling ligt tussen de Bergerringvaart en het parkeerterrein aan de Havinghastraat.

De feestelijke opening werd verricht door wethouder Jan Nagengast, door de eerste boot te water te laten én weer op de trailer te takelen. De helling ligt tot aan de waterlijn en is volledig verhard. Wel zal de helling nog iets aangepast worden zodat een trailer iets lager komt te 'liggen'. Parkeergelegenheid is voldoende beschikbaar.

Grotere boten, hoger dan 1 meter, moeten in verband met de beperkte doorvaarthoogte ter plaatse nog gebruik maken van de regionale trailerhellingen aan het Alkmaardermeer of andere locaties buiten de stad. De trailer is blijvend maar zal op termijn vergezeld worden van een tweede, grotere helling, mogelijk bij de Huiswaarderbrug.

De oude trailerhelling aan de Hoornse Vaart is enige tijd geleden definitief afgesloten, omdat deze niet in onderhoud was bij de gemeente of een andere instantie en de veiligheid ervan niet kon worden gewaarborgd.
Pin It
Bekeken: 6449x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/