De Alkmaarse gemeenteraad stelt met ingang van 2018 extra geld beschikbaar voor onderhoud aan stolpen in de Schermer, die geregistreerd staan als gemeentelijk monument. Eigenaren komen in aanmerking voor jaarlijks tot 6.000 euro subsidie en voor cascoherstel tot 12.000 euro.

Het agrarisch erfgoed in Schermer is bijzonder en vaak meerdere generaties in het bezit van een familie. Om eigenaren van stolpen te ondersteunen bij het onderhoud is het subsidiebudget aangevuld. Om in aanmerking te komen met de stolp wel geregistreerd staan als gemeentelijk monument. Ongeveer 100 stolpen komen in aanmerking voor de beschermde status, blijkt uit een eerste waardering. De eigenaren zijn per brief geïnformeerd dat zij zich kunnen aanmelden voor een uitgebreide beoordeling door een deskundige.

Wethouder Anjo van de Ven: “Ik hoop dat veel eigenaren besluiten om hun pand aan te laten merken als gemeentelijk monument. De gemeente deelt in dat geval graag mee in de kosten voor onderhoud, want de Schermer stolpen zijn het meer dan waard om te behouden voor toekomstige generaties”.

Voor een huisbezoek, opvragen van de informatiebrochure of overige vragen, kan men mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en telefoonnummer.
Pin It
Bekeken: 2930x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/