Alkmaar Centraal


Donderdag werd de pilot van de Alkmaarse Daily Mile afgesloten met Guido Hartensveld, topsportcoach van het Regionaal Topsport Centrum Alkmaar. Na een motivatiespeech zetten de basisschoolleerlingen het op een lopen, samen met Niels Gersonius, één van Guido's atleten. In de afgelopen maanden zagen de deelnemende scholen de conditie en concentratie toenemen bij hun leerlingen. In september wordt dan ook een vervolg gegeven aan de Alkmaarse Daily Mile met KidzzFIT.

De basisscholen Wiekslag, Driemaster en DURV! namen deel aan de pilot om meerdere keren per week te bewegen onder lestijd. Met The Daily Mile als houvast zijn de leerkrachten met hun kinderen 15 minuten gaan (hard)lopen of deden een andere activiteit. Vooral in de bovenbouw bleek daarna de concentratie toe te nemen. Voor de onderbouw is het vooral een fijne afwisseling in de dag.

Wethouder Sport Pieter Dijkman: “Ik ben heel enthousiast over de Alkmaarse Daily Mile en hoop van harte dat de scholen energie blijven steken in dit mooie initiatief. Natuurlijk zie ik graag gebeuren dat ook andere scholen het concept omarmen. Kinderen die meedoen kunnen zich aanzienlijk beter concentreren op school. Bovendien helpt beweging om op gezond gewicht te blijven. Dus houd het vast!”. Decathlon is ook trots op alle kinderen en gaf ze allemaal een rugzak.

In september start de opvolger KidzzFIT met een grote kick-off. Hierbij is ook het uitgangspunt om 15 minuten te bewegen. De gemeente hoopt dat meer basisscholen aanhaken. Ze kunnen rekenen op ondersteuning vanuit Alkmaar Sport NV en Jongeren op Gezond Gewicht voor een goede invulling van de beweegactiviteiten. Daarbij horen ook acties zoals een looptraining of het bezoek van een Alkmaarse talentsporter aan de school/groep.

Op de foto Jordy van DURV! met op de achtergrond Niels Gersonius.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl