Al willen diverse fracties dat er serieus gekeken wordt naar vernieuwbouw van het ziekenhuis zonder verlies van groen, alleen de PvdA Alkmaar lijkt graag onafhankelijk onderzoek te willen. Dit bleek donderdagavond. Het NWZ had serieuze problemen rond deze 'Nul-optie' kenbaar gemaakt, maar ook toegezegd alle opties nog eens de revue te laten passeren. 

Milieuorganisatie Animo heeft een vernieuwbouwing geopperd waarmee geen bos gekapt hoeft te worden, maar het NWZ stelt dat de 'looplijnen' voor noodsituaties hiermee onaanvaardbaar lang worden. Ook de aanrijroute voor ambulances zou minder goed zijn. De Nul-optie zou misschien werken met complete nieuwbouw, maar niet vanaf de huidige situatie.

Erfgoedstichting Adapt beschuldigt de gemeente ervan te weinig druk uit te oefenen op het NZW om compacter te werk te gaan, ook al betekent dat iets minder mooie looplijnen. Daarbij haalt het het OLV Ziekenhuis in Amsterdam aan, waar ze uiteindelijk ook succesvol binnen zeer krappe ruimte hebben kunnen werken. Het ziekenhuis is "te gast" in de Alkmaarderhout, dat er al veel langer staat. Vertegenwoordigers van Red de Hout en Animo stelden dat het ziekenhuis geen overtuigende argumenten tegen hun concept kon geven. De coalitiepartners VVD, CDA en OPA vertrouwen erop dat het ziekenhuis niet onnodig veel ruimte in beslag zal nemen. 

De oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en de Seniorenpartij waren in oppositie. Ze vrezen dat het niet bij hooguit 5.900 m² houtkap blijft, en dat uiteindelijk niet iedere boom gecompenseerd wordt.
Pin It
Bekeken: 3502x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/