Wie geruchten heeft gehoord over vrijgekomen radioactiviteit bij een explosie in Beverwijk op maandag, hoeft zich geen zorgen te maken over straling in de regio Alkmaar. Volgens Veiligheidsregio Kennemerland is er in de omgeving geen direct gevaar voor de gezondheid ontstaan. Dat betekent dat ook Noord-Holland Noord veilig is, ondanks de vrij stevige zuidwesten wind.

De explosie vond plaats bij afvalverwerkingsbedrijf Van Reym. Een woordvoerder meldde het NHD dat er rond 14:00 uur een explosie ontstond tijdens het leegzuigen van een vat met vervuild 'actief kool'. De knal en de drukgolf waren tot op honderden meters afstand te horen en voelen. Hulpdiensten schaalden direct op naar Grip 1 en rukten groots uit. Ook pleegde de brandweer onderzoek met geigertellers.  Er waren twee medewerkers in de buurt van het vat, tijdens de explosie. Zij hadden last van hun oren, maar lijken geen blijvende gehoorschade opgelopen te hebben.

Actief kool wordt gebruikt voor filtering en reiniging, omdat het grote hoeveelheden vervuiling uit vloeistoffen en lucht aantrekt.
Pin It
Bekeken: 3520x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/