Wethouder Jan Nagengast en heemraad Rob Veenman openden donderdag de verruimde vaarduiker aan de Priemstraat in Alkmaar. Daarmee is niet alleen een kanoroute in Alkmaar Noord compleet gemaakt, het is ook het laatste project dat wordt afgerond als onderdeel van het Waterplan (2002-2017).

In deze periode is er gebaggerd en is er meer dan 30 kilometer aan natuurvriendelijke oevers aangelegd. Voor bewoners en bezoekers zijn meer recreatieve mogelijkheden gerealiseerd in stedelijk water, zoals aanlegsteigers, kano overstapplaatsen en bewegwijzering.

Het laatste project van dit plan was het compleet maken van een kanoroute in Alkmaar Noord. Met het plaatsen van de verruimde duiker in de Priemstaat kan nu een extra route gevaren worden. Bovendien zorgt de nieuwe duiker voor een verbetering van de doorstroming van het water. De natuurvriendelijke oevers krijgen met deze duiker ook een verbinding voor de fauna.

Twee jaar geleden heeft Stadswerk072 de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van waterplan gekregen van de gemeente Alkmaar, waardoor een goed samenwerkingsverband is ontstaan tussen de gemeente, HHNK en Stadswerk072. Ook na deze periode zoeken de partijen elkaar op om samen te werken aan een duurzaam en robuust watersysteem.
Pin It
Bekeken: 3869x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/