Met de ambitie om een dementievriendelijke gemeente te zijn, tekenden Gemeente Alkmaar en Geriant het actieplan ‘Alkmaar dementievriendelijk’ op vrijdag 16 juni in het Slimste Huis. Eén van de redenen om de overeenkomst aan te gaan, is het groeiend aantal ouderen, waardoor ook het aantal mensen met dementie toeneemt.






Geriant heeft als organisatie veel kennis van dementie. Daarom is zij gevraagd om een actieplan te maken dat bijdraagt aan het dementievriendelijker maken van de samenleving. Tijdens een startbijeenkomst in het Slimste Huis Alkmaar werd het plan gepresenteerd en ondertekend. Verder brachten allerlei aanwezige organisaties, zoals mantelzorgondersteuning, bewonersondernemingen, zorgorganisaties en de brandweer hun ideeën en plannen in. "Het gaat erom dat we het samen doen, samen werken aan een dementievriendelijk Alkmaar. Bewustzijn is hierin de belangrijkste opgave." aldus wethouder Wmo Anjo van de Ven (OPA).







Pin It
Bekeken: 3073x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/