De website natuurbrandrisico.nl geeft code oranje voor de regio Alkmaar, de Kop van Noord-Holland en Texel. De hitte en gebrek aan regen hebben ervoor gezorgd dat de natuur uitgedroogd is en dus kwetsbaar voor brand. Vooral in het duingebied is er nu verhoogd risico, maar ook in bermen langs wegen kan brand uitbreken. Open vuur stoken en brandende sigaretten weggooien wordt dan ook afgeraden.

Bij code oranje zet de brandweer extra materieel in bij een brandmelding, voor het geval het vuur snel om zich heen grijpt. Met windkracht 4 is dit goed mogelijk. Een aantal veiligheidsregio's zet verkenningsvliegtuigjes in om natuurbranden zo snel mogelijk op te sporen en bij brand overzicht te bieden.

Bij code rood worden blushelikopters van Defensie op stand-by gezet, maar gezien de weersvoorspellingen zal dit in de wijde regio waarschijnlijk niet nodig zijn. Vandaag (woensdag) is het al minder warm door lichte bewolking. Ook op donderdag wordt dit weer verwacht, met kans op een buitje. Vrijdag daalt het kwik verder en is er ook kans op wat regen. Zaterdag wordt voor de natuur en gewassen welkome regenval verwacht.
Pin It
Bekeken: 3133x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/