De financiële resultaten van de gemeente Alkmaar zijn het afgelopen jaar wederom goed. Deze week presenteerde het college van B&W de jaarstukken voor 2016. De jaarrekening van de gemeente laat een positief saldo van € 10,2 miljoen zien.


De gemeente boekte het voordelig resultaat van 10,2 miljoen op een begroting van totaal € 362 miljoen. Van de 10,2 miljoen vloeit € 4 miljoen terug naar het sociaal domein, wordt € 2,7 miljoen besteed aan projecten en het resterende deel van € 3,5 miljoen toegevoegd aan de financiële reserve. Hiermee versterkt de gemeente zijn financiële positie. Deze is verder versterkt door het aflossen van schulden, zoals door de verkoop van onroerend goed. De schuldquote, het kengetal voor schulden, is in 2016 met 2% verbeterd.


Ook ligt het college op koers met de uitvoering van het coalitieakkoord. In 2016 is daar verder invulling aan gegeven en zijn de in de begroting 2016 geformuleerde doelen gehaald. De behaalde doelen zijn bijvoorbeeld de verhuizing van Filmhuis Alkmaar, de vernieuwing en herinrichting van het NS station en de vernieuwbouw van sportcomplex De Meent. 

De jaarrekening ligt ter finale controle bij de accountant. In de loop van juni wordt het definitieve oordeel van de accountant verwacht. De jaarrekening zal op 26 juni 2017 in de gemeenteraad worden behandeld.






Pin It
Bekeken: 3719x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/