Het Alkmaarse 50plus beleid is succesvol, blijkt uit een onderzoek dat in maart is gedaan door Kantar Public (voorheen TNS-NIPO) en een vervolg op het eerste onderzoek in 2013 naar de positie van 50plussers op de arbeidsmarkt. Sinds 2015 voert de gemeente actief beleid om deze mensen in het arbeidsproces te houden of naar een duurzame baan te begeleiden.

In vrijwel alle opzichten scoort het 50plus beleid positief. De bekendheid is sterk toegenomen, nu is 27% van de ondervraagden er bekend mee en 80% daarvan waardeert het beleid als goed tot zeer goed. De werkloosheid onder 50plussers sinds 2013 gedaald van 26% naar 22% in 2017. Van het werkzame deel is 12% zelfstandige of zzp’er.

Voor het onderzoek zijn 5.000 mensen van 50 jaar of ouder schriftelijk benaderd. Ruim 1.500 (30%) van hen reageerden. Het volledige rapport, inclusief een factsheet met een vergelijking van de situatie in 2013 is -hier- te vinden.

Wethouder Victor Kloos: “Senioren zijn talenten met veel potentie voor onze samenleving en economie. Daarbij richt de gemeente Alkmaar zich niet alleen op de 50plusser zelf, maar ook op werkgevers. Het ondersteunen van initiatieven om hen aan een baan te helpen en het inzetten op bewustwording bij werkgevers en werknemers voor duurzame inzetbaarheid is daarbij een centraal uitgangspunt. Om dit te realiseren werken we intensief samen met diverse maatschappelijke partners zoals Ondernemend Alkmaar. Het onderzoek is een stevige stimulans om op de ingezette weg door te gaan.”

 
Pin It
Bekeken: 3451x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/