Maandagavond hield het bestuur van RK Parochie HH Matthias-Laurentius Alkmaar een informatieavond voor de parochianen, waarin werd gemeld dat de Sint-Josephkerk binnenkort niet langer als kerk gebruikt zal worden.

De kerk aan de Nassaulaan volgt een nationale trend: in Nederland stoppen wekelijks een of twee kerken met diensten. Er zijn steeds minder Christenen en een deel van de gelovigen bezoekt de kerk niet meer vanwege een hoge leeftijd of minder sterke beleving. De Sint Joseph draaide al een aantal jaren verlies door terugloop van inkomsten.  Een andere factor is dat vrij dichtbij een andere Rooms Katholieke kerk staat.

Het is een flinke opgave om nieuwe bestemmingen te vinden voor in onbruik geraakte kerken. Opvallend is dat de meeste kerkgebouwen die behouden worden, succesverhalen hebben met een particulier initiatief en samenwerking tussen verschillende partijen, die bereid zijn om te investeren in een mooie oplossing. Adapt biedt de Parochie graag een herbestemmingsteam aan van betrokken Alkmaarders met specifieke kennis en ideeën en is op zoek naar teamleden. Hierover meer op adaptalkmaar.nl en de Facebookpagina van Adapt.

 
Pin It
Bekeken: 5839x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/