Kibbeling is het meest populaire visgerecht van het land en daarom heeft de branchevereniging de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) dit jaar de Kibbeling Cup opgezet. In de eerste ronde bepaalt het publiek de beste visspecialisten. Maandag werd de uitslag bekendgemaakt: de lekkerste kibbeling van Noord-Holland is te genieten bij Arie de Graaf & Zoon in Bunschoten. De top drie was verder een Alkmaars onderonsje: Vishandel Arenthals werd tweede en J. Schilder Vishandel derde. Arenthals kreeg nog een extra oorkonde omdat ze landelijk ook als tweede eindigden.

Visliefhebbers konden via kibbelingcup.nl hun favoriete kibbeling verkoper beoordelen wat betreft smaak, consistentie en prijs-kwaliteit van de lekkernij. Daarmee maakten ze kans op  een pond kibbeling en ook een LG 49” televisie of één van de twee LG tablets. De drie winnaars van de pond kibbeling bij Arenthals en bij J. Schilder, zes winnaars totaal dus, zijn nu ook bekend.

De kampioenen van de provincies gaan door naar de landelijke finale. Een vakjury bepaalt welke van hen de beste van het land is. Tussen 28 augustus en 22 september gaan juryleden langs de finalisten. (foto's: Facebook Kibbeling Cup)
Pin It
Bekeken: 3652x
https://ee.itk.ac.id/data/