Alkmaar, 21 november 2013. Met 22 stemmen voor en 15 stemmen tegen heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten dat de Kanaalkade weer open gaat voor tweerichtingsverkeer. De werkzaamheden moeten voor het begin van het nieuwe Kaasmarktseizoen afgerond zijn. Kosten: iets minder dan 1,5 miljoen euro. De oppositiepartijen zijn bang dat het meer zal gaat kosten. De Partij van de Arbeid, Groen Links en Leefbaar Alkmaar  vrezen schadeclaims van vervoerder Connexxion en de provincie.

De fietsersbond en de ondernemers in Overstad schaarden zich aan de zijde van de oppositie en zien tweerichtingsverkeer om uiteenlopende redenen ook niet zitten. Fractievoorzitter Ben Bijl van OPA is echter van mening dat de extra omzet die de centrumondernemers mogen verwachten nu de bereikbaarheid verbetert, sowieso opweegt tegen eventuele extra kosten. Opvallend detail is dat het OPA was dat in 2006 het initiatief nam om de Kanaalkade éénrichtingsverkeer te maken. 

KLIK HIER voor Een gesprek met D66 fractievoorzitter Rene de Boer

KLIK HIER voor een gesprek met GroenLinks fractielid Feiko van der Veen

Pin It
Bekeken: 2775x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/