Alkmaar Centraal
Alkmaar, 13 maart 2011. Tweeënhalf jaar zwaait Piet Bruinooge al de scepter over Alkmaar. En afgelopen donderdag zou zo maar de dag geweest kunnen zijn dat daar een einde aan kwam. Want weten doen we dat nog niet. Deze week zal er overleg plaatsvinden tussen de burgervader en zijn baas, de Commissaris van de Koningin. Tachtig procent van de mensen die de poll hebben ingevuld (kan HIER) vinden dat hij moet opstappen omdat hij gefaald heeft. Ook diverse politieke partijen gaven Bruinooge er afgelopen donderdag flink van langs. Een belangrijk punt van kritiek zwelde de afgelopen maanden al aan: de burgemeester was het contact met de stad aan het verliezen en zijn populariteit liep terug. Dat bleek uit in de stad gehouden enquetes en daarmee geconfronteerd beloofde Bruinooge er iets aan te gaan doen.

Toch moet de Alkmaarse politiek ook de hand in eigen boezem steken. het MCA roept al heel lang dat het wil en moet uitbreiden. De belangrijkste communicatie van Alkmaar richting het MCA lijkt te hebben bestaan uit het vertellen over procedures en beperkingen. En dat valt niet alleen de burgemeester aan te wrijven maar de hele coalitie, en misschien ook wel de oppositie die zijn rol wellicht niet serieus genomen heeft. De verontwaardiging die nu door Alkmaar stroomt is mosterd na de maaltijd. Natuurlijk is het niet makkelijk om tien hectare te vinden in een volgebouwde gemeente als Alkmaar, maar waarom is er nooit met de vuist op tafel geslagen om te tonen dat men het beste voor had met het MCA. Waar in Alkmaar een kaartenactie het hoogst haalbare was heeft Heerhugowaard wel de hoogste baas naar voren geschoven en uitsluitend begrip getoond voor de situatie waar het MCA zich in bevind.

Heerhugowaard heeft goed geluisterd, geëvalueerd en één voor één de pijnpunten weggenomen en het proces gemasseerd. Dit spel is verloren op arrogantie en onterechte zelfverzekerdheid. En dat valt de hele politieke machine te verwijten. OPA fractievoorzitter Victor Kloos heeft nu de kans om te laten zien dat hij dat heeft begrepen en dat de politiek vooral naar buiten moet kijken en niet naar zichzelf.  Zet 'm op Victor! En oh ja, ik vind ook dat een nieuwe wind het beste waait met een nieuwe burgemeester. Maar ja, die mogen wij burgers niet kiezen...

Richard van der Veen

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl