Verschillende wijken kampen met groepen jongeren die overlast veroorzaken. De overlast stijgt zelfs terwijl er al diverse maatregelen zijn genomen, zo is te lezen in het NHD. Stadstoezicht en politie werken hierin nauw samen en ook de ouders worden bij de aanpak betrokken. In wijkcentrum Mare Nostrum is een huiskamer opgericht waar jongeren samen mogen komen. Hier maken ze gretig gebruik van. Iedere zaterdag zit de huiskamer vol.

In De Mare blijkt de harde kern van de jongerengroep rond te hangen. Het betreft jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 17 en 24 jaar. Deze groep schijnt ook in andere wijken overlast te veroorzaken. In Huiswaard en rond de Kooimeer neemt de overlast toe. In een notitie over de ontwikkelingen van het eerste kwartaal zet wethouder Victor Kloos deze bevindingen uiteen.

Het NHD meldt dat een aantal groepsleden al een gebiedsverbod heeft gekregen en er is wat jeugd op de bon geslingerd wegens overtreding van het alcoholverbod. Dit verbod geldt sinds half april en de gemeente verwacht hiermee, in combinatie met de bestaande maatregelen, de overlast een halt toe te roepen.

Bekeken: 5527x