Vorig jaar besloot Alkmaar Sport het klimpark in Outdoorpark Hoornse Vaart na de winterstop definitief gesloten te houden. Uit de jaarlijkse inspectie van de klimparcoursen bleek dat het hout van de palen op de hoge niveaus was aangetast door schimmel en houtrot. Daardoor kon op deze niveaus niet meer veilig en verantwoord worden geklommen. Maar na ruim een jaar gesloten te zijn geweest, is het populaire Outdoorpark in Alkmaar nu weer open want dinsdagavond werd het park officieel geopend door burgemeester Piet Bruinooge. Hij deed dat door een pijl richting de obstakelbaan te schieten

De plannen voor een compleet vernieuwd Outdoorpark bestonden al. “Ons idee was om een compleet vernieuwd Outdoorpark van hoogwaardige kwaliteit neer te zetten. Tijdens de planning hebben we rekening gehouden met diverse doelgroepen in verschillende leeftijdscategorieën. Het nieuwe park is uitermate geschikt voor kinderfeestjes, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Het park leent zich bij uitstek voor georganiseerde bedrijfsuitjes en andere speciale events”, zo laat Maik Boontjes van Alkmaar Sport weten.

Centraal in Outdoorpark Alkmaar staat de spectaculaire Obstakel Run. Alle deelnemers van dit onderdeel moeten zelf hun weg zien te vinden langs verschillende obstakels van diverse niveaus. Naast de Obstakel Run valt er onder begeleiding van enthousiaste en deskundige instructeurs van Alkmaar Sport op het terrein nog veel meer te beleven. De activiteiten lopen uiteen van Archerty Tag en Expeditie Alkmaar tot kick-bike puzzeltochten en footgolf.

Bekeken: 4454x