Alkmaar, 08 november 2013. AZ heeft donderdagavond tijdens een moeizame wedstrijd met 1-0 gewonnen van Shakhter Karagandy. Vooraf was al duidelijk dat de ploeg uit Kazachstan niet naar Alkmaar was gekomen voor de punten, het was afgereisd met slechts 14 spelers naar Alkmaar. Voor Shakhter wacht 10 november de bekerfinale van Kazachstan,  voor de coach reden genoeg om de basisspelers thuis te laten. Bijna de gehele wedstrijd zakte de Kazachstanen in en verdedigden continue met acht man. AZ daarentegen domineerde vanaf de aftrap en na 3 minuten was Viergever zelfs al dichtbij een treffer, maar de keeper bracht knap redding. De ploeg van trainer Dick advocaat had veel moeite om de defensieve muur van Shakhter Karagandy te slechten en kon niet anders dan van afstand schieten. Die schoten waren helaas nauwelijks gevaarlijk waardoor er gerust werd met een 0-0 stand.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: AZ dicteerde en Shakhter Karagandy verdedigde met acht man. Na 53 minuten werd eindelijk een gaatje gevonden in de hechte defensie van de ploeg uit Kazachstan. De bal werd terug gelegd en Ortiz schoot de bal van 25 meter raak: 1-0. AZ leek daardoor wat meer ontspannen te spelen en kreeg nog wat goede mogelijkheden. Gudelj kwam de rechterkant van het strafschopgebied binnen en moest de bal voor de goal geven. Hij  ging echter voor eigen succes en schoot naast. Beerens kwam in de zelfde situatie, hij gaf de bal af waar hij misschien beter wel zelf had kunnen schieten. Gescoord werd er niet meer in deze wedstrijd en AZ won met 1-0.

AZ heeft inmiddels 8 punten behaald uit vier wedstrijden en staat gedeeld bovenaan. Als het nog een punt pakt uit de resterende twee wedstrijden, dan is de Alkmaarse formatie ook na de winterstop verzekerd van Europees voetbal. De andere wedstrijd in poule L tussen Maccabi Haifa en PAOK Saloniki eindigde in 0-0, ook PAOK staat daardoor op 8 punten. Alleen Maccabi Haifa maakt nog kans om langszij te komen, Shakhter Karagandy is uitgeschakeld.

Bekeken: 1115x