Op zaterdag 6 mei vond in de Triffishal in Sportcomplex de Meent de eerste nationale plaatsingswedstrijd voor het NK in de A klasse en de landelijke finales in de B klasse in Ahoy Rotterdam plaats. Springers uit het hele land maakten deze wedstrijd hun opwachting in de trampolinehal van Triffis in Sportcomplex de Meent. De springers van Triffis wisten op deze wedstrijd maar liefst 7 keer goud, 4 keer zilver en 7 keer brons te veroveren.

Katie Cowles sprong bij de A jeugd meisjes nette oefeningen met een huizenhoge time of flight. In deze klasse met 15 deelneemsters sprong ze naar de hoogste trede van het podium. Mira Stepanova sprong ook erg netjes en strak en behaalde in deze klasse het brons. Jouke Windig sprong zijn eerste wedstrijd in de A klasse en pakte met de hoogst gesprongen moeilijkheid in deze klasse meteen het zilver bij de A jeugd jongens. In de A klasse senioren sprongen Jimmy Demmers en Roel Teillers keuzeoefeningen met een moeilijkheid van 15.0. Jimmy pakte hiermee het goud. Roel had wat pech bij zijn verplichte oefening en moest zich met het brons tevreden stellen. Bij de dames was het de geroutineerde Pascal Wiebering die eenvoudig het goud pakte. “Het was nog niet zoals ik het wil, maar ik heb tenminste mijn oefeningen uitgesprongen” Niamh Slattery sprong in deze klasse naar een nette 7e plaats en Lara Schut eindigde als 8e.

Ook in de B klasse werd goed gepresteerd. Tess de Vries sprong mooie oefeningen en werd bij de B junior meisjes derde. Daan Kaagman sprong bij de B junior jongens naar zilver. Amanthis Angenent sprong ondanks haar blessure naar het brons bij de B senior dames. De klasse B senior heren werden aangevoerd door Mads Ottenbros die glansrijk het goud veroverde. Hij werd op de voet gevolgd door Nick Vonk die het zilver behaalde. Ook synchroon werden er diverse medailles behaald. Katie Cowles sprong met Mira Stepanova naar brons bij de A jeugd/junior meisjes en Jordy Mol en Martijn Reus behaalden brons bij de A jeugd/junior jongens. Jouke Windig viel met Cas Westbroek (Flik-Flak) net buiten het podium. Zij eindigden op de vierde plaats.

In de klasse A senior dames sprong Niamh Slattery voor het eerst samen met Gerlissa van der Groep (KDO). Het kersverse duo pakte het zilver. Pascal Wiebering sprong met Lara Schut naar het brons in deze klasse. Bij de A senior heren sprongen Jimmy Demmers en Roel Teillers met grote overmacht naar het goud.In de B klasse werd twee keer synchroongoud behaald. Amanthis Angenent en Tess de Vries mochten de hoogste trede van het podium beklimmen bij de B senior dames en Daan Kaagman met Rick Veldhuizen (Agilitas) bij de B junior/ senior heren. Mads Ottenbros en Nick Vonk bleven in deze klasse steken op de 4e plaats.

De A/B springers van Triffis hebben met deze goede resultaten laten zien zeer goed op weg te zijn voor plaatsing voor het NK in Ahoy. De tweede plaatsingswedstrijd zal zijn op 20 mei in Apeldoorn. De derde plaatsingswedstrijd op 27 mei in Zoetermeer. (Foto: persburo Martin Mooij)

Pin It
Bekeken: 3892x
https://ee.itk.ac.id/data/