Er wordt druk gebouwd langs de Hoornse vaart waar Alkmaars nieuwe wijk 'Vaart' wordt gerealiseerd. Het is een mooi gelegen wijk langs het water waar welstandsvrij gebouwd mag worden, er zijn slechts een paar regels waar de huiseigenaren zich aan moeten houden. En dat zorgt er voor dat er woningen van diverse pluimage te vinden zijn, tot een met de zon meedraaiende woning aan toe.

Mooi, maar toch wordt er gemord. Veel inwoners van Oudorp vinden dat hen het fraaie uitzicht dat ze voorheen hadden vanuit de Oudorperhout is ontnomen. Om de wijk te kunnen bouwen is een flinke rij bomen gekapt waardoor de wijk nu vol in zicht staat tussen de molens (zie foto). En dat oogt zeker minder fraai. Maar inmiddels zijn ook de nodige botenbezitters niet meer zo blij met de nieuwe wijk.

Zij konden voorheen hun boot te water laten vanaf de Hoornseweg langs de Hoornse Vaart. Het is geen officiële botenhelling maar het werd wel gedoogd door de gemeente, ook omdat de dichtstbijzijnde helling een krap uur varen weg is. Daar is echter een einde aan gekomen. Omdat de Hoornseweg door de komst van de nieuwe wijk drukker is geworden is dat nu te gevaarlijk volgens de gemeente, die er prompt een laag hek heeft geplaatst. Het hek maakt het te water laten van boten onmogelijk (zie foto's).

Inmiddels heeft de politiek de gemeente gevraagd een oplossing te verzinnen voor het bootjesleed.

Pin It
Bekeken: 5801x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/