Alkmaar Centraal

Global Card Position System (GCPS), een chip met gps-functie voor je bankpas, kwam woensdag als winnend ondernemingsplan uit de bus van het project 'Spannend Ondernemen' bij Inholland Alkmaar. Isa Verëll en Yasmine Hulshoff van het PCC Alkmaar gaven de beste presentatie van het beste plan en werden beloond met een cheque van € 250.

“We hadden het niet verwacht maar zijn uiteraard erg blij dat we hebben gewonnen”, vertelt Isa vlak na de prijsuitreiking. De scholieren bedachten een chip met gps-functie, gekoppeld aan de bankier-app op je mobieltje. Yasmine: “Onze chip biedt de mogelijkheid om je bankpas te traceren en blokkeren wanneer je die verliest.”

Negen scholierenteams uit 4 havo en 5 vwo gaven een vijf minuten pitch voor hun ondernemingsplan tegenover een jury en elkaar. Team Wakey Wakey, ook van het PCC, ging er woensdag vandoor met de tweede prijs. Sophie Verkooijen en Puck Wittebrood presenteerden met verve hun app die je geleidelijk wakker maakt. De derde prijs ging naar de team Suitcase uit Hoorn, voor hun ‘plankjes’ om een koffer systematisch in te pakken. Ze pakten hiermee ook de publieksprijs.

Tijdens de eerste finaledag op dinsdag won team Measure my life uit Den Helder met een app tegen neerslachtigheid en depressie. Team Automatic Bicycle Locker van RSG Enkhuizen werd tweede en derde werd team Active Motivation van het Dalton College in Alkmaar.

Tijdens Spannend Ondernemen begeleiden twintig 2e jaars studenten van opleidingen economie drie maanden lang 363 scholieren van de negen middelbare scholen - vijf vanuit de hele Kop - bij het maken van een goed ondernemingsplan en wijzen daarna per school en afdeling (4 havo - 5 vwo) de finalisten aan.

Spannend Ondernemen is opgezet om de samenwerking tussen Inholland Alkmaar en scholen te verbeteren en om scholieren voor te bereiden op studeren en presenteren. De studenten doen ook mooi ervaring op en de hogeschool kan alvast kennismaken met deze toekomstige ondernemers èn studenten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl