Op zondag 16 april, 1e Paasdag, geven de Turkse celliste Nil Kocamangil en haar vaste pianiste, de Griekse Agapi Triantafyllidi, een bijzonder koffieconcert in Theater De Vest. Achteraf kun je tegen korting genieten van een heerlijke lunch bij Grand-Café Klunder én een bezoekje brengen aan het Stedelijk Museum Alkmaar.

Nil Kocamangil moet over de grenzen nog ontdekt worden, maar is in haar thuisland Turkije al een van de belangrijkste cellistes van haar generatie. Samen met de even jonge en veelbelovende Griekse Agapi Triantafyllidi, koppelt ze Schumanns volkse en melodieuze Fünf Stücke aan de minstens zo aan volksmuziek refererende sonate van Grieg en één van Debussy’s poëtische laatste werken. Het koffieconcert is een samenwerking met The International Holland Music Sessions. Toegangskaarten kosten € 14,50 (inclusief koffie/thee) en aanvang is om 12:00 uur.

De aansluitende lunch bij Klunder kost € 8,75 per persoon extra en bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Reserveren kan via taqatheaterdevest.nl of de kassa van het theater. Een museumbezoek kost op vertoon van het concertkaartje slechts € 6. (foto: Nitsa Cucurel)

Pin It
Bekeken: 3323x
https://ee.itk.ac.id/data/