Dag en Dauw is voor ouderen in de regio inmiddels een begrip. Dit seizoen worden tot en met 18 april voor en door 55-plussers allerlei activiteiten georganiseerd bij Artiance en bibliotheek Alkmaar Centrum, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.  Op dinsdag 11 april staat een lezing van kunsthistoricus Martijn Pieters over het tijdschrift ‘De Stijl’ op het programma.

In 1917 werd door Theo van Doesburg, kunstschilder, dichter, publicist en recensent, het tijdschrift ‘De Stijl’ opgericht. Als onafhankelijk orgaan, om een nieuwe kunstuitdrukking te propageren. Eerste ‘medewerkers’ van De Stijl waren onder andere Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld, grondleggers van een kunststroom die door velen gewaardeerd wordt. Kunsthistoricus Martijn Pieters vertelt over het ontstaan van De Stijl en de invloed van dit kunsttijdschrift.

De lezing start op dinsdag 11 april om 10.00 uur in de bibliotheek. De toegang bedraagt €5,- inclusief kopje koffie of thee. Meer informatie op bibliotheekkennemerwaard.nl bij de activiteiten. Wie geen eigen vervoer heeft kan dit tegen een kleine vergoeding aanvragen bij Wim Bonfrer (06-19950527).

Pin It
Bekeken: 3242x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/