In Heerhugowaard werd onlangs kritiek geuit over de toegevoegde waarde van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. ONHN is een organisatie van 21 noord-hollandse gemeenten en de provicie. Het doel van de club is het stimuleren van de werkgelegenheid door bedrijven naar de provincie te halen.

Heerhugowaards raadslid Jan van der Starre (senioren) vroeg zich af waarom de concrete resultaten geheim blijven. Er was vooral onduidelijkheid over twee reisjes naar Amerika waar geen omschrijving van bleek te zijn. ONHN zei hierop dat discretie juist belangrijk is in verband met regionale of internationale concurrentie. Zij zeggen een transparante organisatie te zijn, ze leggen netjes schriftelijke verantwoording af aan de raad en dienen hun jaarcijfers volgens de regels in.

Op 20 april zal gemeente Alkmaar moeten beslissen of zij de samenwerking met de club verlengen voor de komende zeven jaar. Het NHD schrijft dat naast een bedrag op basis van inwoneraantal, welke voor Alkmaar € 228.114 bedraagt, er ook een aparte bijdrage betaald moet worden voor lobby-overleg. Dit overleg wordt gedaan door de burgemeesters van Alkmaar, Hoorn, Den Helder, samen met Gedeputeerde Staten en een afvaardiging van ondernemers. De krant schrijft dat dit bedrag in 2018 wordt verhoogd van € 9.290 naar € 17.218, bijna een verdubbeling dus. Van dit bedrag wordt een lobbyist ingehuurd als contactpersoon voor de regio in Den Haag.

Pin It
Bekeken: 4463x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/