Donderdagavond 13 april wordt het Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd in het De Terp in Oudorp. De zang wordt verzorgd door sopraan Liesbeth Brinkman en mezzosopraan Ingrid Stijsiger. Het Pergo Ensemble, bestaande uit violisten Tony Rous en Gregor Overtoom, altvioliste Suzan Rous en celliste Irene van den Heuvel staat het tweetal bij.

Het Stabat Mater is een middeleeuws-Latijns gedicht dat door de eeuwen heen door diverse componisten op muziek is gezet. De versie van Pergolesi (1736) is zonder twijfel een van de bekendste. De reeks gezangen gaat over het verdriet van Maria als zij de kruisiging van haar zoon Jezus ziet, de religieuze gebeurtenis die op Goede Vrijdag wordt herdacht.

De aanvang van het concert is 20.30 uur. De entree bedraagt € 12,50. Om zeker te zijn van een plaats, kun je reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 4254x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/