Vorige week werd het tweede team van Alkmaar in een bloedstollende wedstrijd nog met 20-23 kampioen tegen het derde team van ’t Gooi, maar vandaag kwam het eerste team van Alkmaar net iets tekort tegen het tweede team van ’t Gooi en verloor uiteindelijk met 22-34 na een ruststand van 0-22.

Aanvankelijk gingen beide teams gelijk op met een licht veldoverwicht voor Alkmaar. Enkele mooie aanvallen leken resultaat op te gaan leveren, maar de Gooise defensie hield stand. Halverwege de eerste helft ging Alkmaar weer in de aanval en David Dekker maakte een mooie break. Hij werd echter getackeld en ’t Gooi nam de bal over, met uiteindelijk een geconverteerde try als gevolg. Alkmaar was aangeslagen, en miste ook nog eens een strafschop. Opslag van rust werd het bonuspunt door ’t Gooi binnengehaald middels de vierde try: 0-22.

Na de spelhervatting ging het meteen weer mis voor Alkmaar. Het kreeg een vijfde try tegen voor 0-27. Maar toen kwam Alkmaar terug. Jeroen Wiebes wist de bal te onderscheppen en na een lange sprint scoorde hij de eerste try, tussen de palen, voor de eerste vijf punten. David Dekker maakte de makkelijke conversie 7-27.

Alkmaar had zich hervonden en ging furieus in de aanval. Alkmaar werd na een gewonnen scrum en een goede aanval afgestopt, maar uit de ontstane ruck kon Joost Siebeling toch scoren (12-27). In de slotfase zette Alkmaar alles op alles. Een 5 meter scrum van ’t Gooi werd goed gewonnen dankzij Jasper Paauw en hij scoorde ondanks een tackle. Dit kunststukje herhaalde hij vlak voor tijd nog een keer en zo haalde hij de vierde try met het bonuspunt binnen. Met het terugbrengen van de stand naar 22-27 kwam ook de winst weer in zicht. Alkmaar ging ervoor, maar in plaats van dat scoorde 't Gooi in blessuretijd nog een discutabele try. De eindstand werd 22-34.

De mannen van Alkmaar staan vierde in de 2e Klasse Noord. De top drie moet nog twee wedstrijden inhalen dus de kansen op stijging zijn erg klein, maar die vierde plek is wel heel veilig.

Bekeken: 3902x