Vijftig uur werkstraf. Dat is de eis die Rachid (30), Nabil (29) en Mohammed Al K. (28) tegen zich hoorden, vanwege een knalharde vechtpartij in de Mojo's op het Waagplein in Alkmaar. Dit meldt het NHD. De Officier van Justitie laat de strafvraag laag omdat het slachtoffer medeverantwoordelijk was en omdat het een 3,5 jaar oude zaak betreft: de confrontatie vond plaats op 17 augustus 2013.

Die bewuste zaterdagnacht was het slachtoffer uit met zijn vriendin en een bevriend stel. Rachid zou het meisje hebben lastiggevallen en betast. Het slachtoffer nam het fel voor haar op door eerst te schelden en te schreeuwen, macho zijn t-shirt uit te trekken, te duwen en uiteindelijk te vechten. Nabil en Mohammed sprongen bij en belaagden de shirtloze jongeman met een barkruk, een tafel en bierglazen. Toen het slachtoffer neer was kon de beveiliging voorkomen dat het drietal nog even door ging.

De drie verdachten zeggen zich nog maar weinig te herinneren, maar getuigenverklaringen en camerabeelden zeiden volgens de OvJ genoeg. Op 13 april komt definitief een eind aan de zaak, aldus het NHD.

Pin It
Bekeken: 4239x
https://ee.itk.ac.id/data/