Alkmaar Centraal

Als gemeente Heerhugowaard een schadeclaim wil indienen bij Noordwest Ziekenhuisgroep, zal gemeente Alkmaar deze proberen tegen te gaan. Dit blijkt uit een overeenkomst tussen de gemeente en het NWZ, die voorafgaand aan de Alkmaarse raadvergadering van donderdag openbaar gemaakt was. Dit nadat actiegroep Red de Hout een beroep deed op de wet voor openbaarheid van bestuurszaken.

Dat Heerhugowaard een claim zal indienen is niet onwaarschijnlijk, aangezien het aanvankelijk de bedoeling was dat het ziekenhuis langs de Westtangent moest komen. Uiteindelijk ging het financieel zwakke NWZ overstag en bleef in Alkmaar. Er waren echter kosten gemaakt voor infrastructuur en promotie, waaronder een verhulde anti-Alkmaar campagne 'Het nieuwe MCA'. Vooral die stunt zorgde voor spanning tussen de buurgemeenten.

Voorts stond in het document dat gemeente Alkmaar het NWZ tot € 60 miljoen zal lenen voor de geraamde € 150 miljoen aan verbouwingskosten.

Of Heerhugowaard kans maakt op (volledige) schadevergoeding is de vraag. Cruciaal is in hoeverre het ziekenhuis toezeggingen deed. Het neerzetten van een groot billboard op het terrein zou als te voortvarend bestempeld kunnen en de infrastructuur kan nog goed van pas komen. De online campagne kan als ongepast gezien worden en tegen die tijd stond de verhuizing allang op losse schroeven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl