De vlaggenschepen van Alvoco stonden er goed voor in de Eerste Klasse van de volleybalcompetitie. Heren 1 was derde met nog drie wedstrijden te gaan en Dames 1 vierde met nog vier wedstrijden. De inzet: een eindsprint naar plek twee voor de promotiewedstrijden. Beide teams hadden woensdag dan ook belangrijke wedstrijden, maar de mannen speelden wisselvallig tegen Jonas - Beverwijk en moesten na een spannende strijd het onderspit delven met 2-3. De dames verging het beter tegen Albatros - Amsterdam. Zij wonnen met 3-1, al hadden ze de laatste set eigenlijk niet moeten laten liggen.

Inzet was een eindsprint om nog bij de top twee te komen voor de promotiewedstrijden. In een sfeervolle sportcomplex Oosterhout hadden beide teams op papier ‘makkelijke’ tegenstanders, maar nummer elf Jonas werkte niet mee en Alvoco werkte ook zichzelf tegen. Het behaalde nipt de eerste set nipt door sterke aanvallen en een goede servicedruk: 25-23. In de tweede set keerden de kansen en waren het de bezoekers die in een spannend slot zegevierden 25 – 27. Daar kwam Alvoco even niet bovenop, het vervolg ging met 22-25 ook verloren. In de vierde set herstelde de Alkmaarse mannen zich weer en won eenvoudig met 25-15, maar daarna zakten ze weer in en verloren met 12-15. Alvoco HS1 blijft derde staan en verliest terrein.

De vrouwen van trainer/coach Sydney Paula begonnen voortvarend tegen de nummer acht, niet eens met de sterkste opstelling, en wisten de eerste set eenvoudig binnen te halen met 25-17. Met krachtige aanvallen en goed verdedigend werk werden de volgende sets ook eenvoudig binnengehaald (25-12 en 25-15). In de vierde verslapte de aandacht en Albatros profiteerde hiervan. De thuisclub schakelde weer een tandje hoger, maar de achterstand bleek net even te groot: 23 – 25. De dames staan nu op plek drie maar directe tegenstanders lopen nog twee wedstrijden achter, dus die felbegeerde plek lijkt niet dichterbij gekomen.

Bekeken: 3188x