De ijsclub, de kermiscommissie, de kinderen. Iedereen is welkom in het nieuw aangelegde Dorpshuis "Onder de Boom" op Graft. Voor de kinderen is er een aparte ruimte genaamd "De Boomhut".

De bewoners hebben het klusje zelf geklaard. Honderd handige vrijwilligers zijn anderhalf jaar in touw geweest om het nieuwe dorpshuis gestalte te geven. De kinderen deden ook hun best door geld in te zamelen met allerlei acties. De bewoners van Graft mogen trots op zichzelf zijn. Het initiatief kwam van Bas Oudejans, het pleintje voor het dorpshuis is dan ook naar hem vernoemd. Het dorpshuis is gebouwd van duurzame materialen en het is energieneutraal. Er kunnen 150 tot 200 mensen ontvangen worden. 

Zondagmiddag openden de kinderen het Dorpshuis officieel, onder toeziend oog van een tevreden en trotse wethouder Kloos. Maar ook de oudere dorpsbewoners zijn enthousiast over het initiatief. Op de Facebookpagina "Dorpshuis op Graft" is te lezen dat bijgaande foto van de bar de meeste "likes" opleverde. (foto: Facebook)