Basisscholen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika deden woensdag mee aan de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel'. Alle leerlingen en leerkrachten maakten één minuut herrie met fluitjes, toeters en bellen. Zo vroegen zij aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Nu gaat maar één op de tien naar school.

Wethouder Elly Konijn bezocht De Rank om met de leerlingen ‘aan de bel te trekken’. “Met deze ludieke actie schenken we wereldwijd aandacht aan het recht dat kinderen hebben om te leren. Zodat alle kinderen een kans krijgen om zichzelf en hun talent te ontwikkelen voor een goede toekomst.”

Slechts één op de tien kinderen met een handicap in arme landen gaat naar school. De school is te ver of niet toegankelijk, kinderen worden geweigerd of leerkrachten missen de nodige kennis. Met een petitie roept het Liliane Fonds de Nederlandse regering op wereldwijde naleving van de rechten van kinderen met een handicap na te streven. Op 22 maart zijn de handtekeningen en bijbehorende aanbevelingen overhandigd aan leden van de Tweede Kamer.

De actie is een initiatief van het Liliane Fonds. Het fonds ondersteunt gehandicapte kinderen niet alleen op het gebied van medische zorg, revalidatie en sociale contacten, maar ook met scholing.

Pin It
Bekeken: 3835x
https://ee.itk.ac.id/data/