De roemruchte jaren 60 staan in het geheugen gegrift van jonge ouderen. Ook in Alkmaar floreerde destijds de beatmuziek. Geïnspireerd door de rock ’n roll timmerden talloze beatbandjes aan de weg en werd er uitbundig gedanst op hun muziek. Dankzij persoonlijke archieven en herinneringen van muzikanten en publiek wordt met NH-BEAT in Stedelijk Museum Alkmaar een ode gebracht aan deze roerige periode in Alkmaar en de Kop van Noord-Holland. De tentoonstelling start op zaterdag 1 april om 16:00 uur, natuurlijk ook met een optreden.

NH-BEAT is een samenwerking van het Regionaal Archief Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties en het Poppodium Victorie. Samen dompelen zij het museum van 1 april tot en met 2 juli onder in muzikale jaren 60 en 70 en de lokale scene, met een kleine expositie vol beeld en geluid.

De apotheose van NH-BEAT is in Poppodium Victorie, waar op 30 juni een aantal tijdsbepalende bands uit die tijd weer bij elkaar komt voor een concert. Reeds bevestigd zijn het toen bijzonder populaire Shoreline (in de originele bezetting!) en The Vips. Binnenkort volgt meer info op podiumvictorie.nl.

Op 30 juni verschijnt bij Stichting Alkmaarse Historische Publicaties i.s.m. het Regionaal Archief het boek NH BEAT – Popcultuur tussen duin en polder van popjournalist Peter Smit. De revue passeren een reeks bands, maar ook dancings en jeugdclubs van de brave jaren 50 naar de popjaren 80. Het eerste exemplaar wordt gepresenteerd tijdens NH-BEAT LIVE op 30 juni.

Voor slechts €19,95 krijg je in één keer het boek en toegang voor het concert en de opening van de expositie. Passe-partouts zijn te koop via podiumvictorie.nl en bij de kassa van Stedelijk Museum.

Foto: Johnny and his Drifting Four, later The Vips, in 1962 gefotografeerd door T. Vlaanderen

Pin It
Bekeken: 3653x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/