Het centrum van Alkmaar is woensdag 17 mei het toneel van de tv-show ‘Marathon tegen kanker’ van KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit live tv-programma vanaf het Waagplein kennen drie marathonacties hun grote finale, zoals een triatlon door Alkmaar met modeontwerpster Olcay Gulsen als initiatiefnemer.

Dat het Waagplein toneel is voor de live tv-show Marathon tegen kanker heeft symbolische waarde voor veel Alkmaarders. Vorig jaar overleed Arie van Oosterhout, coördinator evenementen en regievoerder Kaasmarkt, aan kanker. Hij was een graag geziene persoon tijdens de kaasmarkten en werd door de kaasdragers naar zijn laatste rustplaats begeleid. Het is dus bijzonder dat Alkmaar nu, bijna een jaar later, het centrale punt is om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Tijdens de show finishen drie grote marathonacties op het Waagplein, iedereen kan hieraan meedoen. Dorpsraden en bewonersondernemingen uit de gemeente Alkmaar zetten inmiddels verschillende acties op. Iedereen, in heel Nederland, kan de acties steunen met een donatie, of meedoen als deelnemer. Op televisie zijn de aankomst van de deelnemers, het gejuich van de toeschouwers en bijzondere verhalen van onderzoekers en patiënten te zien en horen. De opbrengst maakt KWF op het Waagplein bekend.

Marathon tegen kanker wordt live uitgezonden op woensdag 17 mei om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1. Verder lezen of meedoen? Kijk op www.marathontegenkanker.nl.

Pin It
Bekeken: 3890x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/