In 2011 stortte een flatgalerij in Leeuwarden in. Op vijf woonlagen werd een gat van ruim twee meter breed in de vloer geslagen. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. Dit was aanleiding voor het ministerie van volkshuisvesting om de galerijen van portiekflats landelijk te laten onderzoeken. Dit op verantwoording en op kosten van de woningcorporaties en de Verenigingen van Eigenaren.

Alle flats die zijn gebouwd tussen 1950 en 1970 moesten door de inspectie. De bezweken flat in Leeuwarden is namelijk in deze periode gebouwd middels een bouwmethode die toen veel gebruikt werd. De oorzaak van instorten na 46 jaar had te maken met corrosie van de bewapening in het beton, en de permanente belasting die de platen blijkbaar niet meer konden hebben. Zo meldt het NHD.

Ook heeft de krant bij de gemeente Alkmaar geïnformeerd naar een aantal flats in De Hoef en Overdie. Er bleken vier flats in de gevarenzone te zitten. Één flat moest zelfs aangepast worden door middel van een versterkende staalconstructie. De andere twee zijn inmiddels goedgekeurd zonder ingrijpende aanpassingen. Aan een vierde flat wordt nog gewerkt.

Het ministerie heeft bepaald dat op 1 juli alle onderzoeken klaar moeten zijn. Dan moeten alle flats veilig verklaard zijn. De locatie van de risicoflats wordt niet bekend gemaakt.

Pin It
Bekeken: 4675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/