De reclameborden van edwingroen.nl, die tussen het prachtige kunstwerk op de rotonde Bergerweg-Oude Hoeverweg staan, worden weggehaald. Het Alkmaars college, die voor de plaatsing verantwoordelijk is, heeft de kunstenaar niet vooraf op de hoogte gebracht van het plaatsen van de reclame. Kunstenaar Herman Lamers vindt het maar niks en ziet de bordjes het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Het college heeft besloten hieraan gehoor te geven.

Verhuur van reclameruimte op rotondes is vrij nieuw en de opbrengst is bestemd voor de gemeentekas. De ondernemer mag een bord op zijn "geadopteerde" rotonde plaatsen tegen betaling.

Een woordvoerder van Edwin Groen tweewielers in Heerhugowaard heeft uit de media vernomen wat er speelt en zegt: "De kunstenaar heeft ergens wel een punt. Er had beter een bord kunnen staan met zijn eigen naam erop". Edwin Groen tweewielers staat met reclame-uitingen op diverse rotondes in de regio en heeft er alle vertrouwen in dat de gemeente een goed alternatief vindt. Ze vatten de situatie sportief op: "Eigenlijk moeten we er wel om lachen en we zien het dan ook maar als een stukje extra reclame voor ons bedrijf". (foto: www.hermanlamers.nl)

 

Pin It
Bekeken: 3272x
https://ee.itk.ac.id/data/