Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier HHNK) is bereid te onderzoeken hoe het dijkprofiel van 19 kilometer Schermer ringdijk tussen Oudorp en West-Graftdijk zich bij vroegere versterkingen heeft ontwikkeld. Er komt bovendien alsnog onderzoek naar hoe de benodigde dijkverzwaring kan worden uitgevoerd terwijl de historische uitstraling zo goed mogelijk blijft bewaard.

Daarmee wordt grotendeels tegemoet gekomen aan de zorgen van de zevenledige Schermer Alliantie. Deze vindt dat eerst onafhankelijk cultuurhistorisch onderzoek moet plaatsvinden, voordat werd gekozen voor taludverflauwing met een dikke laag baggerspecie die het aangezicht drastisch zou veranderen.

HHNK heeft de Schermer Alliantie ook toegezegd beter archeologisch onderzoek te doen. Daarnaast kreeg bureau Feddes & Olthof opdracht om het projectplan te beoordelen op zorg voor het cultuurhistorisch erfgoed van de dijk, met bijdragen van de Schermer Alliantie. Ook is meer tijd gecreëerd voor uitwerking. De reconstructie van de dijk kan verspreid over 2017 en 2018 plaatsvinden.

De afgelopen maanden hebben ook gemeente Alkmaar, de Provincie Noord en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zich in de discussie gemengd.  Volgens HHNK zijn de overheden gezamenlijk van mening dat een oplossing in grond sterke voorkeur heeft.

Meer informatie is op adapt.nl te vinden.

Pin It
Bekeken: 4207x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/