Met ingang van 16 maart ligt een voorontwerp-bestemmingsplan voor de vernieuwbouw van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) gedurende vier weken ter inzage bij de balie op het Stadskantoor van Alkmaar. Binnen deze periode kunnen bezwaren ingediend worden. Het voorontwerp regelt de uitgangspunten voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis, zoals door de gemeenteraad op 6 oktober 2016 vastgesteld.

Aan het voorontwerp is heel wat discussie voorafgegaan. Zo moet er 8.000 vierkante meter van De Hout gekapt worden, dit is voor velen een heikel punt.  Ook is destijds een motie ingediend door BAS ter bescherming van monumenten Westerlicht en de Cadettenschool. NWZ meldt dat het hele project een complexe opgave is maar dat deze wordt uitgevoerd met aandacht voor de groene omgeving van De Hout en dat overlast van de bouw voor omwonenden en verkeer zoveel mogelijk beperkt wordt.

Eind vorig jaar is er op verzoek van de gemeente een klankbordgroep opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van de bewoners van de omliggende buurten, de Historische Vereniging Alkmaar, Alkmaarse Natuur en Milieu Organisaties (Animo), de Alkmaarse erfgoedstichting Adapt en een onafhankelijke voorzitter. Deze klankbordgroep volgt het proces nauw en adviseert met enige regelmaat de NZW en de gemeente over keuzes en de voortgang.

Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt ook gepubliceerd op officielebekendmakingen.nl, op de gemeentelijke website en op ruimtelijkeplannen.nl. Op 22 maart vindt er een inloopbijeenkomst plaats.

Pin It
Bekeken: 4456x
https://ee.itk.ac.id/data/