Jet Bussemaker (PvdA), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bezoekt op zaterdag 11 maart Alkmaar. Van 13.45 tot 14.15 uur gaat ze in grand-café Klunder aan het Canadaplein in gesprek met docenten, bestuurders, conciërges en klassenassistenten. De PvdA Alkmaar nodigt inwoners van de gemeente die zich betrokken voelen bij het onderwijs uit om aan te schuiven. Voorafgaand deelt Bussemaker rozen uit in de binnenstad.

De afgelopen jaren investeerde minister Bussemaker ruim € 1,2 miljard om de kwaliteit van leraren te vergroten. Ze stelde 4.000 extra hbo-docenten aan en trok extra geld uit voor conciërges en andere ondersteuning. Ook het mbo kreeg er € 400 miljoen bij. Het technisch beroepsonderwijs werd grondig hervormd om beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt. Kleine scholen, zoals de Vinckhuizenschool in De Rijp en de Michaelschool in Zuid-Schermer, kunnen blijven bestaan doordat de kleine scholentoeslag behouden bleef en de opheffingsnormen naar beneden bijgesteld.

De minister hoort graag alle maatregelen in de Alkmaarse praktijk uitgepakt hebben. Daarnaast wil ze graag van leraren zelf horen wat er de komende jaren nog beter zou kunnen. Nederland is uit de crisis, dus is er nu de ruimte om verder te investeren in het onderwijs. Dit ziet de PvdA graag gebeuren.

Pin It
Bekeken: 3721x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/