Op donderdag 9 maart is alweer de laatste van drie lezingen over historische kostuums bij Bibliotheek Kennemerwaard. Deze keer vertelt Martine Teunissen in de Rijper vestiging uitgebreid over kleding in het begin van de 20e eeuw, zoals die in de bekroonde tv-serie Downtown Abbey. Vrouwen werden in die periode steeds vrijer en de eerste wereldoorlog zorgde voor een grote omslag in de mode. Ook heeft Martine weer een reeks schitterende replica’s mee, van bijvoorbeeld de Roaring Twenties.

Mode veranderde drastisch door de eeuwen een. In de driedelige reeks worden kostuums uit drie perioden besproken: de Middeleeuwen, de 17e en 18e eeuw, en het begin van de 20e eeuw. De nadruk ligt voornamelijk op de kleding van de vrouw, maar kleding van mannen komt ook aan bod.

De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek De Rijp aan de Jan Ploegerlaan 1c.  De toegang is € 6, voor bibliotheekleden € 5. Aanmelden kan via de activiteitenagenda op bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice (geen cash).

Pin It
Bekeken: 3739x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/