Op 6 september is in de Alkmaarse commissie Ruimte de nieuwe Emma fase 2 behandeld. In overleg met wijkbewoners en initiatiefnemers ging de voorkeur niet uit naar elf, maar acht woningen en meer groen. Het college start met de voorbereidingen voor een omgevingsvergunning voor het aangepaste ontwerp. Het verzoekt de raad nu een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen af te geven. Op 27 of 28 februari organiseert de gemeente weer een wijkbijeenkomst.

In het nieuwe voorstel komen aan de Van Everdingenstraat niet zeven maar vijf woningen. Aan de Emmastraat komen niet vier maar drie woningen, meer naar achteren geplaatst voor meer groen, inclusief bestaande bomen. Het speeltuintje krijgt een facelift en wordt geïntegreerd in dit openbare stadsparkje. Een werkgroep is opgericht voor het groen.

Gebaseerd op een parkeernorm van 1,7 per woning moeten er voor ‘De nieuwe Emma fase 1 & 2’ totaal 45 parkeerplaatsen zijn. Dit worden er 50, terwijl elders twee plekken verdwijnen. Tien zijn voor particulier bezit, de overige 40 worden parkeervergunningen voor verstrekt.

Het college constateert dat er nog geen volledige instemming is van de Wijkvereniging Emmakwartier. Verschillende signalen komen vanuit de wijk. Het college vindt zelf dat het plan 'maximaal is geoptimaliseerd'. 

Pin It
Bekeken: 5012x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/