Bas Wijnen was totaal verrast. De wijkagent van De Mare was naar het stadhuis in zijn woonplaats Den Helder gelokt voor 'een vergadering'. Collega's en familie wisten beter. Eenmaal daar, werd hij geëerd voor zijn 'bijzondere verdiensten bij de redding van iemand in levensgevaar' vorig jaar augustus. Uit handen van burgemeester Koen Schuiling kreeg hij vrijdag een bronzen medaille en een oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Dit meldde Politie Alkmaar woensdag via Facebook.

Bas Wijnen bracht op 25 augustus zijn vrije dag door op het strand in zijn woonplaats Den Helder. Toen hij iemand in een mui gevangen zag, waarschuwde hij omstanders en ging zelf de zee in. Hij probeerde de man te redden zonder zelf in de mui te komen maar dit lukte niet. Toen heeft Bas zich met hem door de stroming mee laten voeren en zwom richting een pier. Daar heeft hij de uitgeputte man uit zee gehesen en gekalmeerd.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft sinds haar oprichting in 1767 onder andere het doel personen te eren, die anderen hebben gered van een mogelijke verdrinking. Het bestuur hoorde over Bas zijn zijn heldendaad en besloot deze te bekronen met een bronzen medaille en de bijbehorende oorkonde.

Bas Wijnen is wijkagent in De Mare en te volgen via Twitter (@Pol_Bwijnen) en Instagram (Pol_wijnen).

Pin It
Bekeken: 4481x
https://ee.itk.ac.id/data/