Dinsdagavond werd het al bekend gemaakt, woensdagochtend werd een persbericht verstuurd: "In de afgelopen maanden is er binnen het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard een onoverbrugbaar bestuurlijk verschil van inzicht ontstaan in de aanpak van diverse politieke vraagstukken. Mede hierdoor is het vertrouwen in de onderlinge samenwerking geschaad." 

Wethouder Carolien van Diemen: "Ik wil niet dat u, als inwoner, de dupe van een onwerkbare bestuurlijke situatie wordt. Daarom heb ik besloten mijn functie van wethouder en de daarbij behorende portefeuilles beschikbaar te stellen aan de raad. Bij de raadsvergadering van 28 februari aanstaande bied ik mijn ontslag aan." De D66-fractie steunt Carolien van Diemen, stapt uit de coalitie en neemt plaats in de oppositiebank.

De coalitie is daardoor de meerderheid in de raad kwijt, maar weet zich gesteund door de twee gedoogpartijen Nederland Duurzaam en ChristenUnie die beiden één zetel in de raad hebben. Daarmee kan de coalitie beschikken over 16 stemmen, een nipte meerderheid. De zet van Nederland Duurzaam is daarbij opvallend. Fractievoorzitter Freek Marchal heeft zich de afgelopen periode meerdere malen kritisch uitgelaten over het uitblijven van concrete stappen voor duurzaamheid binnen Heerhugowaard.

Door het verlies van D66 partner heeft de coalitie de stem van Nederland Duurzaam keihard nodig bij iedere stemming en daarmee is positie van Nederland Duurzaam er één geworden waarmee toezeggingen afgedwongen kunnen worden.

Pin It
Bekeken: 4196x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/