Alkmaar Centraal

Dat kunst niet doorsnee hoeft te zijn, bewijzen Christa Versluijs met haar sculpturen en Marijke van Velde met haar “Table-Art” in de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De expositie in het kader van Kunst Als Medicijn (KAM) toont een grote verscheidenheid aan beelden en kunstzinnige sta- en bijzettafels.

Christa Versluijs werkt metaal en klei, en mengt de twee materialen dikwijls. De veelzijdige kunstenares, die ruim twee jaar geleden vanuit Amsterdam naar Bergen overkwam, maakt daarmee beelden die een niet alledaagse sfeer uitademen. Ze is ook bedreven in het maken van bijzondere gebruiksvoorwerpen, zoals lampen, kaarshouders en plantenpotten.

Marijke van Velde uit Alkmaar, eveneens geboren in Amsterdam, gebruikt keramiek, staal, pigmenten, oxides en glas op een heel bijzondere manier tot functionele meubelstukken. Een rode draad in haar tafels en ook haar sculpturen is inspiratie door de werkelijkheid, op een eigen wijze geïnterpreteerd. Meer op marijkevanvelde.nl.

De expositie met tafels en de sculpturen is te zien tot 1 april in de open ruimte van het ziekenhuis, bij de rode trappen. 

Foto: Christa Versluijs (l) en Marijke van Velde (r)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl