Het was wellicht niet meer dan een formaliteit, maar toch een belangrijk moment voor ouders van jonge kinderen in Vroonermeer en omstreken. Nadat de hele gemeenteraad, exclusief het CDA, onderwijswethouder Elly Konijn terugfloot over het besluit tot enkel katholiek basisonderwijs in de wijk, moest zij met een nieuw voorstel komen. Het lukte haar uiteindelijk toch om Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen (SAKS) aan boord te krijgen voor een schoolgebouw met ook openbaar onderwijs. Zoals verwacht ging de raad nu wel akkoord. Unaniem zelfs.

Daarmee komt een einde aan de twist die ontstond over het basisonderwijs in de Vroonermeer. Een tweede schoolgebouw zat er niet in en omdat SAKS het nu met ongeschikte locaties moet doen voor De Lispeltuut, claimde de stichting het nieuw te bouwen pand voor zichzelf. De raad was hier niet blij mee, net als onderwijsstichting Ronduit, die al 2012 een openbare school beloofd had gekregen van de gemeente. Niet alleen voor de wijk zelf, maar ook omliggende scholen te ontlasten.

Elk jaar wordt aan de hand van het aantal inschrijvingen bepaald hoe de 18 tot 20 lokalen verdeeld zullen worden onder het SAKS en Ronduit. De stichtingen zullen de kantine, het sanitair en de gymzaal delen.

Pin It
Bekeken: 4195x