Het gesteggel over de Bierkade en Wageweg duurt voort. Bekend werd dat veilig tweerichtingsverkeer volgens de plannen niet haalbaar was en daarom wil de coalitie nóg een onderzoek voor betere bereikbaarheid in het oostelijk stadsdeel. Hier ontstond felle kritiek over bij oppositiepartijen zoals de PvdA, Leefbaar Alkmaar en SeniorenPartij Alkmaar en ook de bewonersvereniging Hart van Alkmaar. 'Bestuurlijke dwaasheid ten top' werd het zelfs genoemd.

De vorige drie onderzoeken kostten bij elkaar € 75.500, exclusief btw. Het college liet dit weten toen BAS ernaar vroeg. Moet wel gezegd worden dat het grootste onderzoek van € 50,000 ook inzicht gaf in techniek, geluidsoverlast, luchtkwaliteit en andere milieu-aspecten. De VVD en OPA hadden tweerichtingsverkeer op de Bierkade-Wageweg als speerpunten in hun verkiezingscampagne. De oppositie vindt dat de fracties hun verlies eens moeten nemen na drie negatieve adviezen.

Echter, er moet nu breder gekeken worden om toch de bereikbaarheid van het oosten van Alkmaar te verbeteren. Dat die niet zo best is lijkt niemand overigens tegen te spreken. Wat er nu precies (nog meer) onderzocht moet gaan worden is nog niet bekend. Wie weet komt er weer een mogelijke brug bij Oudorp / Overdie in beeld.

 

Pin It
Bekeken: 3774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/