Om nog meer bezoekers naar de kaasmarkt te trekken, wil wethouder Victor Kloos acht extra kaasmarkten in de avond instellen. Dit schrijft het NHD. Die kaasmarkten zullen van 19 tot 21 uur duren en plaatsvinden in mei, juni en augustus. Hiermee wil Kloos Alkmaar nog duidelijker op de kaart zetten als kaashoofdstad van Nederland en het aantal kaasmarkt bezoekers nog verder omhoog krijgen. Die stemden aan het eind van het vorige kaasmarktseizoen al tot tevredenheid, omdat het aantal bezoekers de 140.000 aantikte en daarmee een stijging ten opzichte van het vorige seizoen haalde. Die stijging was vooral te danken aan het feit dat het kaasmarktseizoen was verlengd met vier extra kaasmarkten. Ook schreef Kloos de stijging toe aan succesvolle reclamecampagnes.

Kloos stelde in de zomer van 2016 nog voor om de kaasmarkt voortaan tot 16:00 uur te laten duren in plaats van tot twee uur. Hiermee haalde hij zich de irritatie van kaasdragers op de hals, omdat die naast hun werk als kaasdrager ook een reguliere baan hebben die dan in de verdrukking zou komen. Tijdens de kaasmarkt op 22 juli zetten de kaasdragers als protest een uur lang hun kenmerkende gekleurde hoed af. De oplossing is nu dus acht extra avondkaasmarkten in plaats van een verlenging tot in de namiddag.

Ook de horeca in de binnenstad ziet een avondkaasmarkt wel zitten. Het is nog niet zeker op welke dag de avondkaasmarkten kunnen plaatsvinden; dat hangt af van  de kaasproducent en andere betrokkenen. De horeca heeft een voorkeur uitgesproken voor dinsdagavond, omdat het dan meestal rustig is in de stad en er op woensdag- en donderdagavond al activiteiten voor toeristen in Bergen en Egmond aan Zee zijn. 

Pin It
Bekeken: 4600x
https://ee.itk.ac.id/data/