Afgelopen weekend vonden twee KNSB-selectiewedstrijden kunstrijden plaats en de Alkmaarsche IJsclub scoorde wederom podiumplaatsen. Zaterdag in Thialf won Kaylee Moree tijdens de vierde ronde wederom goud bij de midi's. Alessia Ballirano werd achter Kaylee verdiend derde met een persoonlijk puntenrecord en Merel Boersma (op foto) deed haar na bij de maxi's. De drie strijden met clubgenoten Billy de Munk, Sanne Dekker en Femke Jansen om een plaats in de Nationale Bokaal Finale te Dordrecht op 26 maart. De meesten hebben zich al geplaatst.

Zondag waren de jongere A-rijders aan de beurt in De Meent. Sterre de Jager werd op eigen ijs netjes 11e met een puntenrecord en Kookai Nowack werd 17e. Beide meiden gaan naar de finale van de KNSB Cup A, medio februari in Den Haag. Ook Melissa Hopman reed met ruim 35 punten naar een record en versterkte zo haar top 6 positie voor het NK. Bij de mini's wisten Willemijn van Dijk, Sharon Luit en Elizabeth Pielkenrood de 6e, 7e en 8e plaats te pakken. Elizabeth is ook al zeker van een finaleplaats.

In De Meent vond ook de skate-off plaats voor het Europees Jeugd Olympisch Festival, medio februari in Turkije. Van de nationale top 5 junioren won uiteindelijk Sam Jansen uit Pijnacker.

Show Your Skill Online zond de hele wedstrijddag in De Meent live uit. Dit zal het nieuwe online platform ook doen op zaterdag 21 januari, wanneer rijders in De Meent promotie naar een hogere categorie proberen af te dwingen.

Pin It
Bekeken: 3196x
https://ee.itk.ac.id/data/