Zaterdagavond speelden de waterpolomannen van DAW hun eerste wedstrijd van 2017 thuis tegen de Dolfijn. De uitwedstrijd tegen de mede-middenmoter uit Amsterdam ging net verloren met 9-8, maar deze keer pakte de Alkmaarse ploeg de winst met 11-8. Veteraan Daan Happe deed de Dolfijn het meeste pijn met vijf doelpunten.

De Dolfijn scoorden na een minuut spelen, maar nog een minuut later was de stand weer gelijk, nadat een overtalsituatie met een snelle dubbelpass werd benut. Na de 1-2 van de bezoekers werd wederom een Alkmaarse "man meer" goed uitgespeeld voor 2-2. In de tweede periode kwam de Dolfijn, tijdens straftijd voor een DAW'er, voor de laatste keer op voorsprong. Door doelpunten van Daan Happe en Jeroen Fennema boog de thuisploeg de achterstand om naar een 5-3 voorsprong halverwege de wedstrijd.

De Dolfijn gaf niet zomaar op en kwam langzij in het derde kwart. Met 5-5 liet ook DAW zien te willen winnen en scoorde 6-5, maar de gasten maakten weer gelijk. Arjan Baron maakte definitief het verschil met twee goals. In de laatste periode kwam de Dolfijn niet meer langszij. De eindstand werd door doelpunten van Daan Happe, Jeroen Dahchi en Jasper Martens bepaald op 11-8.

Bekeken: 3088x