Per februari gaat Alkmaar de beweegbare paaltjes in de binnenstad vervangen door camera's met kentekenherkenning. Dit systeem is namelijk een stuk gebruiksvriendelijker voor de mensen met ontheffing. Er is door gemeente Alkmaar een wenperiode ingelast waarbij mensen zonder ontheffing die per ongeluk de binnenstad inrijden eerst een waarschuwing krijgen. Daarna staat er een boete van 90 euro op het illegaal inrijden van de binnenstad. ParkeerService leest de camerabeelden uit en de boete wordt geïnd door het CJIB.

Sinds 1998 zijn de paaltjes in gebruik maar er hebben al diverse ongelukken plaatsgevonden. Zo zijn er in juni vorig jaar twee ongevallen geweest, vlak na elkaar. In juni botste een politieauto op een beweegbare paal op de Wageweg; de agenten moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Twee dagen ervoor botste een dame met haar auto op een paal bij het Canadaplein. Mede daarom heeft de commissie Ruimte van de gemeente Alkmaar in September 2016 besloten dat de verzinkbare palen verwijderd moeten worden.

De plaatsing, installatie en het onderhoud van de camera's is uitbesteed aan de firma Sigmax uit Enschede. Het maakt deel uit van het project digitaliseren parkeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de aangepaste parkeermeters. De kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen eenmalig 66.000 euro en het jaarlijkse onderhoud kost 21.000 euro. Dinsdag 24 januari is er een inloopavond in het stadhuis voor inwoners, ondernemers en raadsleden waar gemeente Alkmaar en ParkeerService uw vragen graag beantwoorden. De inloop start om 18.30 uur.

Bezoekers van Alkmaar worden op diverse manieren geïnformeerd door middel van een voorlichtingscampagne. Mensen met een ontheffing zijn reeds per brief geïnformeerd en de kentekens zijn aangemeld. Ook dit is een taak van ParkeerService Alkmaar; daarbij verlenen zij de ontheffingen.

Pin It
Bekeken: 5923x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/