Alsof een hogere macht een boodschap af wilde geven, zo leek het zaterdagochtend tijdens de officiële heringebruikname van de Geestmolen in De Hoef. De weersomstandigheden waren verre van ideaal en er werd al snel een parallel getrokken met 15 januari 2015, de dag dat de Geestmolen zijn wieken verloor. De dag die nog altijd als een inktzwarte bladzijde in het geheugen gegrift staat van molenaar Piet Kuiper. Tijdens een flinke storm werden de wieken met as en al uit de kap getrokken.

Nadat er de afgelopen jaren hard is gewerkt aan het vervaardigen van een nieuwe as en nieuwe wieken werden de resultaten de afgelopen maanden ook echt zichtbaar, en zaterdagochtend haalden wethouder Anjo van de Ven en molenaar Piet Kuiper de wieken van de rem. Na een flinke zet in de goede richting was de Geestmolen eindelijk weer actief. Ook kon de oudste Alkmaarse watermolen, uit 1565 om precies te zijn, van binnen bekeken en beklommen worden en daar kwam een flinke horde mensen op af.

Kuiper is er van overtuigd dat deze nieuwe as bestand is tegen de krachten van de natuur: "De vorige as was van gietijzer, en deze is van gietstaal. Dat is weer sterker en een soort flexibiliteit zit daar in, dus die houdt dat wel."

Pin It
Bekeken: 4829x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/