Maar liefst vijftien acteurs gaan terug naar de schoolbanken voor een groots gemonteerde toneelversie van volgens velen het beste boek van Ferdinand Bordewijk: ‘Bint’. Het boek uit 1934 is tijdloos en een voor iedereen herkenbaar verhaal over waar men het meest bij gebaat is: discipline of chaos. 

De Bree is een leraar die een weggepeste collega van klas 4D, bijgenaamd De Hel, moet vervangen. Hij wordt bijgestaan door directeur Bint, die voor de school een keihard systeem van tucht heeft ontwikkeld. Er volgt een psychologische strijd tussen Bint en klas 4D, die het hele schooljaar zal duren. Dan gebeurt er iets dat niemand aan zag komen.

De voorstelling is op 18 januari in De Vest en begint om 20:15 uur en kost € 31,50. Vooraf kun je een kijkje in de creatieve keuken van het theatergezelschap krijgen, zodat je meer betrokken naar de voorstelling zult kijken. Deze inleiding begint om 19.30 uur en kost € 2,50 inclusief een kopje koffie of thee, mits je een Gouden Stipkaarthouder bent. Reserveren en meer op taqatheaterdevest.nl. (foto: Piek)

Pin It
Bekeken: 3056x
https://ee.itk.ac.id/data/